A Beautiful House Competition | Exterior View
 

A Beautiful House Competition

This competition involved designing a house for a family of seven on a beautiful property two hours north of London. The brief called for a design that allowed the family to live together and at the same time maintain the individual family members privacy. The brief also called for an indoor pool that could be enjoyed year round.

I chose to create a series of private living cubes which contained the living areas as well as bedrooms and private courtyards. The cubes allowed for a physical separation while maintaining a visual connection. A large central pool is used to facilitate this separation and connection and the entire structure is encased with a glazed facade and roof to allow for the use of the pool throughout the year.

 
 
 
A Beautiful House Competition | Interior Lounge
A Beautiful House Competition | Interior Pool
 
 
PA Beautiful House Competition | Interior Pool Entry
 
 
A Beautiful House Competition | Site Plan
 
 
A Beautiful House Competition | Floor Plan
 
 
A Beautiful House Competition | Axonometric